Kan het nog erger? (Bijgewerkt 16/11/2013)

Twee maanden geleden liet ik weten dat we tussen nu en eind deze maand een CME over ons heen zouden krijgen. Dit begint hoe langer hoe meer te kloppen, zoals blijkt uit onderstaande video:

Heb je de grote zonnevlek gezien op de linkerkant van de zon? Over een 2-tal weken kan die pal rechtover de aarde komen te staan. Als die een CME in onze richting stuurt, dan bestaat de kans dat we voor de komende 10 jaar geen elektriciteit hebben.  Update: die zelfde zonnevlek kan morgen al rechtover de aarde staan. Of deze een CME zal afvuren valt af te wachten. Vermoedelijk zal het een andere grotere zijn.
Ook de Britse krant The Independant heeft er een artikel over geschreven. Volgens NASA zouden de polen binnen enkele weken van plaats verwisselen. Men schrijft ook dat we niet moeten gaan schuilen. Het kan ook zijn dat de auteur vindt dat het niet veel voorstelt. Stel dat het wel zo erg zou zijn als ik hierboven beschreven heb. Het lijkt mij geen slecht idee om zich voor te bereiden, voor zover er nog tijd voor is. Volgens Michio Kaku, vooraanstaand Amerikaans astrofysicus, moeten we ons wel degelijk zorgen maken. Onderstaande werd gepubliceerd in november 2012:

Hieronder nog een herhaling van wat er kan gebeuren:

1) Zowat alle satellieten worden uitgeschakeld of vernietigd. Dat is geen navigatie, spionage, telefonie, betaalverkeer, weersvoorspellingen, en alles waar je een satelliet voor nodig hebt.
2) Zowat alle transformatoren raken overbelast waardoor ze ontploffen. Dan hebben we geen elektriciteit meer.
3) Geen elektriciteit wil zeggen: niet meer gaan tanken, geen stromend water meer, na 72 uur geen gezondheidszorg meer, geen voedsel meer die koeling nodig heeft, geen verlichting meer, geen betalingen meer, …
4) Alle elektronica die op dat moment aanstaat en aangesloten is op het elektriciteitsnet valt uit. Dat zijn dus de meeste computers, meettoestellen, medische toestellen, …
5) Kerncentrales stoppen met werken met als resultaat wat je ziet bij de Fukushima centrales.

Dit zal dus leiden tot voedselrellen en anarchie. Zorg er dus voor dat je vooraf voor zeker enkele maanden voedsel in huis hebt, waarvoor geen koeling nodig is.

Paniek is de slechtste raadgever op zo’n moment.

Een goede raad. Volg dit Youtube kanaal op de voet.

Siberische winter voorspeld

Vandaag (13/11) stond in Knack online dat we een Siberische winter mogen verwachten die 3 maanden zou duren. Met temperaturen van -25° C.

Dat wordt een humanitaire ramp, als je het mij vraagt.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s